27. april 2012

Den unikke fest

Fester er bedst når de huskes.

Jeg husker personligt bedst de fester hvor der for alvor er gjort noget ud af det. De fester hvor oplevelserne starter fra første sekund træder også tydeligt frem i min erindring. 

Jeg taler ikke om fester skal koste kassen for at være uforglemmelige, men jeg sætter bare generelt pris på de fester hvor man kan mærke at der er tænkt over tingene og alt hænger sammen. 
(Dette kan gøres billigt hvis man selv vil knokle for det) 

Hvordan gør man så for at sin fest bliver mindeværdig hos sine gæster? - Her kommer nogle af mine bud på fester som ikke går i glemmebogen. 


Udklædningsfest / Temafest
Under dette punkt handler det selvfølgelig først og fremmest om ens gæster vil være med på legen, da det ikke er sjovt hvis det kun er halvdelen som kommer udklædt til festen. Et godt råd til dette er at holde temaet i en tråd, hvor man føler at alle kan være med (selv med tøj fra skabet). Dermed giver man alle muligheden for at deltage, og nogen kan så give den mere gas end andre. 

Allerede i indbydelses syntes jeg at gæsten skal mærke temaet. Tænk kreativt og giv gerne gæsterne nogen billeder fra temaet så man ikke er helt på bar bund når det handler om påklædning.
Det er særdeles vigtigt at man skriver i indbydelserne hvis man ønsker at holde en Tema og udklædningsfest, sådan at alle gæsterne er klar over hvad man som vært forventer. Dermed undgår man at nogen gæster ankommer i alm. tøj og føler sig helt forkerte. 

Når gæsterne er klar over temaet handler det om at skabe den helt rigtige stemning til festen. Det er vigtigt at man gør noget ud af rummets oppyntning og evt. får maden til at passe ind i temaet også. Yderligere er det en god idé at tænke på noget underholdning under festen. Underholdningen skal selvfølgelig også passe ind i temaet så godt som muligt. 

Ideer til temaer i denne kategori: 
80'er, 70'er, 60'er, Grease, Hawaii, Prinsesse, Superhelte, Kendis, Maske bal, Galla, Hollywood, Julefest, 1001 nat, Western, Vikinge, Gangster, Gyser, Høstfest, Sørøver, Tyroler, After Skiing, Klovne, Farvetema (rød, sort, hvid blå osv.) 




Personlig Temafest
Hvis man er en person der har en helt speciel og unik interesse eller hobby - hvorfor så ikek præge festen med denne interesse? - Dette gør festen meget personlig og man giver gæsterne et indblik i ens unikke interesse. 

Igen vil jeg anbefale at man gennemfører planlægningen fra invitationerne, oppyntning, mad, underholdning osv. 

Ideer til temaer i denne kategori: 
Danske film, Elvis, Frimærker, Togbaner, Yndlings rejsemål, Jordomrejse, Farve tema, Sport osv.

Se mit eksempel til en 2 x 25 års fødselsdag her:
http://simsesworld.blogspot.com/2012/05/emma-hang-i-baren-hele-aftenen.html






Aktivitets fest
Bed folk om at komme i tøj de kan bevæge sig i og arranger din version af de Olympiske Lege, 10 kamp, Orienteringsløb, eller andre spændene aktiviteter. Denne form for fest er mere uformel, men kan blive lige så underholdene og mindeværdig som mange andre fester. 

Denne type fest kræver selvfølgelig at man har plads til at være udendørs. Man kan dog også lave aktiviteter i skoven, på stranden, låne græsset i den nærmeste park, eller andre steder som man har i nærheden. 
Vejret spiller dog en stor rolle i denne type fest, da det er svært for nogen at holde humøret højt når det danske vejr viser sig fra den kedelige side. 

Min anbefaling er derfor at man har en evt. Plan B - At nogen af aktiviteterne kan laves inde, i et telt eller andre steder. Eller også skal man have en helt anden aktivitetsplan hvis vejret er alt for dårligt. 


Jeg er i øjeblikket ved at planlægge en fest som går under kategorien personlig temafest. Lige nu kan jeg ikke afsløre så meget. Men der kommer mere på senere om denne fest. 

Bliver du insprerret til at holde en god fest?

//Simse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

simsesworld@gmail.com